"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Okullarda Filistin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ilin Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazı doğrultusunda, ülke genelindeki tüm okullarda aynı anda “Filistin ve Gazze” temalı farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklerle birlikte, Filistin meselesi ve Küresel Sumud Filosu gündemi doğrultusunda eğitim camiası, insanlık vicdanının sesi olma sorumluluğunu bir kez daha üstlendi.

Türkiye’nin dört bir yanında öğrenciler okul bahçelerinde ve salonlarda bir araya gelerek Filistin halkına destek mesajları verdi. Türk ve Filistin bayraklarını taşıyan öğrenciler, çeşitli sloganlar eşliğinde Gazze’de yaşanan insani dram karşısında duyarlılıklarını ifade etti.

Programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, Gazze için dualar edildi. Öğrenciler Filistin temalı şiirler okudu, marşlar seslendirdi. Bazı okullarda öğrencilerin çizdiği resimler sergilenirken, kısa film gösterimleriyle Gazze’de yaşananlar öğrencilere aktarıldı.

Etkinliklerde, öğrencilere yalnızca bilgi değil; aynı zamanda vicdan, adalet ve insanlık bilincine dair güçlü bir farkındalık kazandırılması hedeflendi.

Ayrıca, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin “erdem-değer-eylem” anlayışı doğrultusunda düzenlenen bu etkinliklerle, öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri, sorumluluk bilinci kazanmaları ve küresel meselelere duyarlı bireyler olarak yetişmeleri amaçlandı.

• Geri