"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercihleri 2025: Başvurular Başladı! e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

Yazdır

admin

Yönetici
Üye

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercihleri 2025: Başvurular Başladı! e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında beklenen süreç resmen başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 2025 yılı sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başladı. Başvurular 17–21 Kasım 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.
Atama sonuçları ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“2025 yılı sözleşmeli öğretmenlik atama tercihlerinin alınması süreci başladı.
15 bin yeni öğretmenimizi ailemize katacak atama sonuçlarını 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açıklayacağız.
Eğitim ailemize hayırlı olsun inşallah.”

📌 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi (2025)

• Tercih Başvuruları: 17 – 21 Kasım 2025
  • Atama Sonuçları: 24 Kasım 2025
  • Tercih Sayısı: En fazla 40 kurum
  • Başvuru Yeri: e-Devlet (MEB – Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih İşlemleri)

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adayların merak ettiği başvuru süreci, yayımlanan kılavuzla birlikte netleşti. Tercih işlemleri tamamen dijital ortamda yapılacak.

1. e-Devlet Üzerinden Giriş Yapın

Başvurular, sadece adayların kendi e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacak.
Herhangi bir il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne onay için gitme zorunluluğu bulunmuyor.

2. Sözlü Sınav Puanı 60 ve Üzeri Olmalı

Sözlü sınavdan 60 ve üzeri puan alan tüm adaylar, tercih yapma hakkına sahip olacak.

3. En Fazla 40 Eğitim Kurumu Tercih Edilebilecek

Adaylar tercih ekranında:
  • Kendi alanlarından tercihte bulunacak,
  • Açılan kurumlardan en fazla 40 adet seçebilecek,
  • Kurumları istediği öncelik sırasına göre dizilebilecek.

4. Tercih Dışı Seçenek Zorunlu

Tercih hakkı 40’tan fazla olan adaylar, ek olarak şu seçeneklerden birini işaretleyecek:
  • “Tercihlerim dışındaki kurumlara atanmak istemiyorum.”
  • “Tercihlerim dışındaki kurumlara atanmak istiyorum.”
Bu seçenek, adayın tercih listesi dışında kalan boş kontenjanlara kura ile yerleştirilip yerleştirilmeyeceğini belirleyecek.

5. Kura İşlemi

Tercihlerine yerleşemeyen ve
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyen adaylar, boş kalan kontenjanlar için bilgisayar kurasına dahil edilecek.

📌 Başvuru Kılavuzu

MEB tarafından yayımlanan 2025 Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu, başvuru ekranında yer alıyor.

• Geri